I mit tidligere liv, altså for ti år siden boede jeg i Aalborg. Jeg boede på et otte kvadratmeter lille værelse i en kælder på Skalborg Bakke hos Fru Krogh. Hver eftermiddag mødtes vi som regel, gutterne og jeg på Huset i Hasserisgade, hvor vi sad enten i Cafeen eller i gården og røg smøger og ventede på at de skulle blive klar med aftensmaden. Huset var et bedre alternativ til folkekøkkenet.

Freddie stod i trykkeriet og passede gamle Bertha – det var trykpressen og Tømrersvenden Steen passede træværkstedet.

Der sad vi så i gården og så kom Tosse Søren – som han blev kaldt. Han havde en eller anden mental defekt. Det lignede Downs Syndrom, men det tror jeg ike rigtigt det var for han var aldrig vred eller sur. Og så boede han i en beskyttet bolig eller noget. Han ville altid gerne snakke og det ville vi også. Han var vældig sød og interesseret og i dag var han vildt overbegejstret.

Med begge hænder for munden for at skjule sin begejstring proklamerede han på sit drævende jysk: “Jeg har lavet en Defekt Forstærker og så har jeg været nede i Auto Diskant!”

Nu kendte vi hans måde at tale på så jeg er sikker på at han mente, at han havde lavet en Effekt Forstærker og så havde han været nede I Audio Discount. Det var en butik der solgte HiFi udstyr.

Nogle gange vil jeg gerne kunne spole tilbage og se de situationer igen.